Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

ΓΝΩΡΙΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ NEOY ΧΥΤΥ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ ΑΠΟ ΤΟ 2009 !! ΤΙ ΕΚΑΝAN ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ;;!

Post 18/01/2009


ΟΛΑ ΕΜΕΙΝΑΝ  ΣΤΑ  ΧΑΡΤΙΑ !!




ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ κ. ΓΛΥΝΕ .ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ ΤΕΛΟΣ !!!

Εφ. "Κοινή Γνώμη" Συρου

Το υπουργείο Εσωτερικών γνωστοποίησε ότι σε περίπτωση που δε δοθεί λύση στο πρόβλημα μέχρι το τέλος του Ιουνίου, οι Δήμοι θα πρέπει να αναλάβουν τη μεταφορά των απορριμμάτων στην Αττική!

Εγκλωβισμένοι σε αδιέξοδα που δημιούργησαν οι ίδιοι, είναι αρκετοί από τους Δήμους των Κυκλάδων, όσον αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Μεγάλα νησιά όπως η Νάξος, η Τήνος, η Άνδρος, η Σαντορίνη κ.α. καλούνται να βάλουν λουκέτο στις παράνομες χωματερές τους (ΧΑΔΑ) έως τις 30/6/2011, ημερομηνία κατά την οποία εκπνέει η τελευταία προθεσμία που έχουν δώσει η Ε.Ε. και η Ελληνική Πολιτεία.

Ωστόσο, σε κανένα νησί δεν υπάρχει προοπτική άμεσης κατασκευής έργων διαχείρισης απορριμμάτων (ΧΥΤΑ, ΧΥΤΥ ή οτιδήποτε άλλο) και η λειτουργία των χωματερών μετά την παρέλευση της 30ης Ιουνίου θεωρείται αναγκαία.

Για την ώρα δεν υπάρχει πρόθεση να δοθεί νέα παράταση στη λειτουργία των χωματερών και το υπουργείο Εσωτερικών θέτει τους Δήμους προ των ευθυνών τους, ξεκαθαρίζοντας ότι οι ΧΑΔΑ θα κλείσουν υποχρεωτικά στις 30/6.

Σε περίπτωση μάλιστα που μέχρι τότε δεν έχει δοθεί λύση στη διαχείριση των απορριμμάτων – κάτι που θεωρείται εκ των προτέρων βέβαιο – οι Δήμοι θα κληθούν να αναλάβουν τη μεταφορά των απορριμμάτων τους στην Αττική!

 

ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ;;; !!

Κοινή Γνώμη


Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ ΤΟΥ 2011




Για την ενημέρωση σας, σας αναφέρουμε ότι το ύψος του προϋπολογισμού του ενιαίου Δήμου Άνδρου ανέρχεται στο ποσό των: 16.219.172,89€

Σας παραθέτουμε παρακάτω αναλυτικά και τα ποσά που θα διατεθούν για έργα και υποδομές.

Τεράστια οικολογική καταστροφή στην Άνδρο !!!

Τεράστια οικολογική καταστροφή στην Άνδρο

Τεράστια οικολογική καταστροφή στην Άνδρο


Θλίψη και αγανάκτηση προκαλούν οι εικόνες της οικολογικής καταστροφής στο νησί της Άνδρου. Η παράνομη χωματερή της περιοχής κατέρρευσε και τόνοι σκουπιδίων παρασύρθηκαν μέχρι την θάλασσα. Όλη η περιοχή έχει πλέον τεθεί σε καραντίνα ενώ απειλείται και το θαλάσσιο οικοσύστημα του Αιγαίου.

Το πρόβλημα για το νησί κρατάει από παλιά. Κατάλληλος χώρος για την ταφή απορριμμάτων δεν υπάρχει και τα σκουπίδια από την δεκαετία του 70' ρίχνονταν σε παράνομη χωματερή μέσα σε αρχαιολογικό χώρο.

Η κατάσταση τέθηκε εκτός ελέγχου όταν στις 4 Φεβρουαρίου, λόγω ισχυρών βροχοπτώσεων μέρος της παράνομης χωματερής κατέρρευσε, παρασέρνοντας τα απορρίμματα στη θάλασσα, αφήνοντας παράλληλα την Άνδρο χωρίς κανένα χώρο ταφής των απορριμμάτων.
Για 2 μήνες σταμάτησε η αποκομιδή δημιουργώντας βουνά σκουπιδιών και φυσικά τεράστια υγειονομικά προβλήματα στο νησί. Η δημοτική αρχή δεσμεύτηκε για έκτακτα μέτρα, όμως δεν κατάφερε να βρει κάποια λύση και έτσι, μέσα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ο δήμος ξεκίνησε και πάλι την αποκομιδή . Ο δήμαρχος του νησιού είχε δεσμευτεί να μην ρίξει τα σκουπίδια στο κατακρημνισμένο κομμάτι της χωματερής, πράγμα το οποίο θα επιτάχυνε τα προβλήματα μιας και τα σκουπίδια θα έφταναν μέχρι τη θάλασσα.

Όπως φαίνεται ξεκάθαρα στο βίντεο η υπόσχεση αυτή δεν πραγματοποιήθηκε. Τα σκουπίδια κατέκλυσαν τη ρεματιά της Σταυρούπολης και φτάνουν πλέον μέχρι την παραλία του Σχοινιά. Μια περιοχή στην οποία παλιότερα γίνονταν διάφορες καλλιέργειες καταστράφηκε ενώ η παραλία είναι πλέον τελείως ακατάλληλη.

Η δημοτική αρχή ισχυρίζεται ότι η χωροθέτηση ΧΥΤΥ καθίσταται εξαιρετικά σύνθετη λόγω της ιδιομορφίας του νησιού, όπου το 40% είναι προστατευόμενες περιοχές και το υπόλοιπο τουριστικές περιοχές και αρχαιολογικοί χώροι.

Η χωματερή της Άνδρου λειτουργεί από τη δεκαετία του '70, όμως παρά τις προσπάθειες των κατοίκων να τη σφραγίσουν και την περσινή απόφαση του ΣτΕ που κηρύσσει παράνομη τη λειτουργία της, αυτή παραμένει στη θέση της.

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ "ΑΡΠΑΞΟΥΝ" ΤΟ ΔΩΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ! ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΑΝΔΡΙΩΤΕΣ;!


ΔΩΣΕ ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΑΜ !!

ΕΝΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ..
ΚΑΙ ΕΝΩ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ..
 ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ  ΜΑΣ  ΤΑ ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΨΗΦΙΖΟΥΝ "ΣΑΝ ΚΟΤΕΣ" ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ !

και όχι μόνο;

 Συγκαλούν επιτροπές μέσα στις γιορτές, για τις οποίες παίρνουν επιπλέον αμοιβή, για να συζητήσουν απίθανα θέματα!!

 Την ίδια στιγμή

 ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΘΕΡΙΖΟΥΝ ΜΑΥΡΕΣ ΤΡΥΠΕΣ !!!

Μήπως θα πρέπει οι πολίτες της Άνδρου, να κρύψουμε " κάτω απο το χαλί " 12 χρόνια δημοτικής ανευθυνότητας ;!



Αξίζει ...



Διαβάζουμε ...

Τα Μαύρα Πρόβατα εφιστούν τη προσοχή σε δημοσιεύματα που θίγουν τη τοπική ασφάλεια του νησιού. Το ζήτημα των σκουπιδιών μπορεί να πάρει τραγικές διαστάσεις για το τόπο, τον τουρισμό και τα επαγγέλματα όταν για λόγους εντυπωσιασμού κάποιοι παρακολουθούν και δημοσιεύουν φωτογραφίες ή βίντεο με τα απορριμματοφόρα να αδειάζουν τα σκουπίδια σε ανύποπτα σημεία του νησιού.

Είναι γεγονός ότι η αυτοδιοίκηση σηκώνει τα χέρια ψηλά σ αυτό το μεγάλο θέμα αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την ανικανότητα να διαχειρίζεται σοβαρότατα προβλήματα.


Έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος στον τομέα της χωροθέτησης ΧΥΤΥ, και όταν οι 3 δήμοι παίζανε τη κολοκυθιά για πολιτικούς λόγους εξυπηρετώντας συμφέροντα τρίτων που έμμεσα απειλούσαν, εμείς ψηφίζαμε ανυποψίαστοι τους καλύτερους ανίκανους.


Το ενδιαφέρον για μας τα Μαύρα Πρόβατα είναι να φωτίσουμε την υπόθεση «χωροθέτηση» στα σημεία που σκαλώνει κι αποτρέπει τη δημοτική αρχή να συνεχίζει.
 
Ελπίζουμε ότι η παρούσα αυτοδιοίκηση συνυπολογίζοντας τις ζημιές σε ενδεχόμενη εκ νέου αποτυχία, να βάλει στην άκρη μικροσυμφέροντα και πολιτικά κόστη και να δώσει την αιχμηρή απάντηση που περιμένουν όλοι.
 
Στις 14/4/2011 τα Μαύρα Πρόβατα θα είναι παρόντα και σ αυτό το δημοτικό συμβούλιο. 

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ : "ΤΟ ΤΥΡΙ TO ΒΛΕΠΟΥΜΕ" .ΤΗΝ ΦΑΚΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ !


ΤΟ ΤΥΡΙ !!
 

Ο κ.Σούκος λέει   : Είναι ενα σύστημα για την διαχείριση των σκουπιδιών Απλό Έξυπνο και Εφικτό " και στην Άνδρο ρε παιδιά;"!!!
Το λέει άλλωστε και ανοικτά ο άνθρωπος !!! 


ΚΑΙ Η ΦΑΚΑ ΤΟΥ ΣΟΥΚΟ!!

Για 5 εργαζόμενους και  5 απαρριματοφόρα για την ανακύκλωσ..  θα ζητά "τον θησαυρό των σκουπιδιών μας"ο Σούκο;!!!
Και ο δήμος ΤΙ; !!



 Και ρωτάμε :  

Τελικά ο Δήμoς της Άνδρου ,  "τί θα πάρει" ανταποδοτικά σε χρήμα  απο τον κ.Σούκο  για τα σκουπίδια μας

"Ποιοί"τελικά  και με τί "Ποσό" θα πληρωθεί η "νύφη" σας στην Άνδρο κ. δήμαρχε ; !!!

Το γνωρίζουν οι δημότες του νησιού;


 

ΜΙΣΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΣ ΑΝΔΡΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΓΚΑΤΑΛΗΨΗ ! .ΧΩΡΙΣ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ..


ΠΟΙΟΥΣ ΤΕΛΙΚΑ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ;
ΜΗΠΩΣ TO KAΤΑΦΥΓΙΟ ΤΟΥ ΚΟΡΘΙΟΥ  ...ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΓΚΑΤΑΛΗΨΗ !!!


ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΟ ΚΑΙ  ΕΝΑ ΕΡΓΟ  ΜΟΝΟ ... ΓΙΑ ΠΕΤΑΛΙΔΕΣ !!!

ΜΗΠΩΣ ΤΗΝ  ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΤΣΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ  LIFE ..ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΛΥΣΗ !!!

ΜΗΠΩΣ ΤΗΝ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ ΣΕ  ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΧΥΤΑ Ή ΧΥΤΥ...  ΑΠΟ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 12 ΧΡΟΝΙΑ !!!



 ΜΗΠΩΣ ΜΙΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ THΣ ΚΑΚΙΑΣ ΩΡΑΣ ΚΑΙ ...ΧΩΡΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ;


... ΣΕ ΠΟΙOYΣ ΤΕΛΙΚΑ ΑΦΗΣΑΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ ΟΛΟΙ ΜΑΣ  ;;;

Γιατί τώρα τρέχουμε στην Άνδρο ; !


Mήπως ΟΛΟΙ  περίμεναν να δυσκολέψουν περισσότερο τα πράγματα, για να πάρουν μέτρα για τα σκουπίδια ; !!!
Και ποιοί δήμαρχοι τελικά  ευθύνονται γι' αυτό; !!








ΑΛΗΘΕΙΑ. ΤΙ  ΚΑΝΑΤΕ  ΤΟΣΑ  ΧΡΟΝΙΑ  ΓΙΑ TON  "ΠΛΟΥΤΟ"  ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ  ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ   κ.ΓΛΥΝΟΣ  ; !

Πότε εκπόνησαν " στρατηγική σχεδιασμό" για τα σκουπίδια όλοι οι δήμαρχοι της άνδρου και γιατί τώρα ...τρέχουν στο Σούκο !!


  ΑΧΡΗΣΤΟΙ τελικά έδειξαν πρακτικά ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ , στη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου τις 31/11/2011 , και όπως δείχνουν τα πράγματα , έχασαν τον "μπούσουλα" για τα σκουπίδια στην Άνδρο !!! 
Τότε για ποιές άμεσες λύσεις μας μιλάνε  στο "παρα 5"; !!


Η στρατηγική της διαχείρισης των σκουπιδιών στην Άνδρο,   που "άφησαν στο έλεος του θεού"  δήμαρχοι και πολίτες μαζί ,  βλέποντας μόνη την αρπαχτή τους!!

Πριν από οτιδήποτε άλλο, ο αρμόδιος φορέας διαχείρισης των απορριμμάτων στην Άνδρο θα έπρεπε να γνωρίζει την σύνθεση και την εποχικότητά τους (μιας και αναφερόμαστε σε τουριστικούς προορισμούς), να ιεραρχήσει τα απόβλητα με όρους βέλτιστης διαχείρισης και τελικά, να εκπονήσει το στρατηγικό σχέδιο διαχείρισης τους. 

 Η περιβαλλοντικά βέλτιστη στρατηγική διαχείρισης των απορριμμάτων κινείται από πάνω προς τα κάτω στην αντίστροφη πυραμίδα του . 

Βέλτιστη τεχνική είναι αυτή της αποτροπής δημιουργίας αποβλήτων (με δράσεις ενημέρωσης/ ευαισθητοποίησης του πληθυσμού), ενώ ως αναγκαία κρίνεται η τεχνική της υγειονομικής απόθεσης/ταφής.

Για τον διαχειριστή των αποβλήτων, οι τομείς προτεραιότητας πρέπει να είναι:
Ελαχιστοποίηση του όγκου και της ποιότητας των αποβλήτων. Βέλτιστες τεχνικές είναι η επαναχρησιμοποίηση φιαλών και δοχείων και η μείωση της χρήσης των μη-επαναχρησιμοποιούμενων συσκευασιών. Δράσεις ευαισθητοποίησης, ταυτόχρονα με διανομή επαναχρησιμοποιούμενων σακουλών από τα καταστήματα λιανικής και την τοπική αυτοδιοίκηση έχει αποδειχτεί ότι συμβάλλουν στην μείωση του όγκου των συσκευασιών στα απόβλητα. 

Ανακύκλωση. 

Η ανακύκλωση συμπεριλαμβάνει όλες εκείνες τις διεργασίες οι οποίες απαιτούνται ώστε τα απόβλητα να αξιοποιηθούν μερικώς ή ολικώς. 

Τα συστήματα ανακύκλωσης κατηγοριοποιούνται ως:
α) Επαναχρησιμοποίηση (χρήση του αποβλήτου ως έχει για την ίδια ή διαφορετική χρήση, π.χ. συσκευασίες αλουμινίου ή σιδηρούχα μέταλλα), β) Αναγέννηση (το απόβλητο, μετά από επεξεργασία, επιστρέφει στα αρχικά του χαρακτηριστικά, π.χ. χαρτί και χαρτόνια συσκευασίας), γ) Ανάκτηση (το απόβλητο, μετά από σημαντική επεξεργασία, διαχωρίζεται στα υλικά από τα οποία αποτελείται τα οποία και επαναχρησιμοποιούνται, π.χ. ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές που μετατρέπονται σε μέταλλα) και δ) Ενεργειακή αξιοποίηση (η χρήση αποβλήτων, μετά από επεξεργασία, ως καύσιμο είτε στην τσιμεντοβιομηχανία είτε για την παραγωγή ενέργειας είναι, υπό προϋποθέσεις, μία περιβαλλοντικά ενδεδειγμένη μέθοδος). 

Υγειονομική Απόθεση Υπολειμμάτων

Η απόθεση και η ταφή των μη-ανακυκλώσιμων υλικών πρέπει να γίνεται ακολουθώντας συγκεκριμένες πρακτικές που λαμβάνουν υπόψη τα φυσικά χαρακτηριστικά των υπολειμμάτων. 

ΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΚΑΝΑΝ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ ΤΡΕΙΣ  ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΕΠΙ 12 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ  ;

AΠΛΑ  ΕΝΑ  Τ-Ι-Π-Ο-Τ-Α  ΚΑΙ  ΜΙΣΟ!!!