Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Τρισέ: "Δεν έχει άλλη επιλογή απ' τα μέτρα λιτότητας η Ελλάδα" !!



Η Ελλάδα δεν έχει άλλη επιλογή από το να εφαρμόσει πιστά τα μέτρα λιτότητας, ανέφερε σε σημερινές του δηλώσεις ο πρόεδρος της ΕΚΤ Jean Claude Trichet, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires. Ο ίδιος μάλιστα συμπλήρωσε ότι χρειάζεται στενή παρακολούθηση της εφαρμογής των ελληνικών μέτρων.

Ο  πρόεδρος της ΕΚΤ, αρνήθηκε πάντως να σχολιάσει τις φήμες που θέλουν τις ελληνικές αρχές να εξετάζουν το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.



Με βάση τα παραπάνω σήμερα ρωτάμε...

ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε. ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ  ΘΑ ΠΑΡΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ  ΜΑΣ  κ. Γ.ΓΛΥΝΕ; !!!

Τί θα συμβεί τελικά στη περίπτωση "μή έκτακτης πριμοδότησης"του δήμου απο την Ε.Ε., αλλα και με το υπέρογκο ανταποδοτικό τέλος που θα προκύψει για τα σκουπίδια αναγκαστικά και που τώρα  θα κληθεί  ο Δήμος της Άνδρου να επιβάλλει στους δημότες,   σε ποσοστό " 1 ευρώ" ανα  τετραγωνικό μέτρο κάθε κατοικίας  και κάθε καταστήματος του νησιού ή ... και των δύο μαζί ; !!!


ΠΟΙΟΙ ΤΕΛΙΚΑ  ΘΑ  ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ  ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑ  "ΣΠΑΣΜΕΝΑ"  ΑΛΛΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ ;!!!


Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Wall Street Journal: «Ελλάδα Α.Ε.: Μια διαλυμένη εταιρεία»


Σε απόπειρα να ερμηνεύσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα με όρους επιχείρησης προχώρησαν οι Αλεσάντρο Πασέτι και Ρόμπερτ Άρμστρονγκ, συντάκτες της στήλης “The Source” της εφημερίδας Wall Street Journal.
“Υπάρχουν δύο ειδών προβλήματα με το χρέος μιας επιχείρησης, αυτά που μπορούν να λυθούν με αύξηση εσόδων και περικοπές δαπανών και αυτά που δεν λύνονται χωρίς να υπάρξει αναδιάρθρωση" αναφέρουν οι συντάκτες, σημειώνοντας ότι εάν η Ελλάδα ήταν επιχείρηση, θα αντιμετώπιζε τη δεύτερη κατηγορία προβλημάτων.
«Το βασικό πρόβλημα της Ελλάδος, σε όρους επιχείρησης, είναι οι λειτουργικές ζημίες που έχει υποστεί από βασικές δραστηριότητες» αναφέρουν, επικαλούμενοι τα 12 δισ. ευρώ που είναι το πρωτογενές έλλειμμα της χώρας, εξαιρουμένων των τόκων, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Με βάση τα στοιχεία, αν θεωρήσουμε ότι τα έσοδα θα ανέλθουν στα 92 δισ. ευρώ, και συνυπολογίζουμε μια αύξησή τους κατά 6% και αντίστοιχη μείωση εξόδων, τότε η Ελλάδα θα επέστρεφε σε θετικό έδαφος, ενώ το τοπίο που θα διαμορφωνόταν θα ήταν πολύ καλύτερο, εάν υπήρχε και μία μικρή ανάκαμψη της οικονομίας.
Ωστόσο, επισημαίνουν οι συντάκτες, το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας το 2010, συμπεριλαμβανομένων των τόκων, ξεπερνά τα 25 δισ. δολάρια, γεγονός που αποδίδεται στο τεράστιο μικτό χρέος, που ξεπερνά τα 300 δισ. ευρώ. Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να αναζητήσει τρόπους για την αύξηση των εσόδων της κατά 12% και για τη μείωση των δαπανών της κατά το ίδιο ποσοστό.
«Ένα τέτοιο εγχείρημα, θα ήταν εφικτό για τον CEO μιας επιχείρησης», υποστηρίζουν. Ωστόσο, δεν μιλάμε για επιχείρηση, αλλά για ένα κράτος, που σημαίνει ότι εφόσον οι δαπάνες περιοριστούν κατά τέτοιο ποσοστό, τότε θα υπάρξει και ένα βραχυπρόθεσμο πλήγμα στην ανάπτυξη και κατά συνέπεια στα έσοδα.

Αν κάποιος επισημάνει ότι η «Ελλάδα Α.Ε.» βρίσκεται σε δύσκολη θέση, τότε η διατύπωσή του είναι ιδιαίτερα μετριοπαθής, εκτιμούν οι συντάκτες. Για να εξοφληθούν τα χρεολύσια, θα πρέπει να υπάρξουν ταμειακές ροές, ενώ για να τα καταφέρει η χώρα σε χρόνο 50 ετών, τότε το δημοσιονομικό πλεόνασμά της –και όχι το πρωτογενές- θα πρέπει να ανέρχεται στα 6 δισ. ετησίως και να δίδεται εξ’ ολοκλήρου για την αποπληρωμή του χρέους.

Ο συγκεκριμένος στόχος θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολος, έως και ακατόρθωτος, ακόμη κι αν υποτιμηθεί το ευρώ, ενώ οι επενδυτές δεν κρίνουν τα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης ως επαρκή, γεγονός που αποτυπώνεται και στην αλματώδη αύξηση των spread.

“Αν η Ελλάδα ήταν εταιρεία θα μπορούσε ίσως να βρει ένα τρόπο να επαναγοράσει το ίδιο της το χρέος και έπειτα να μηχανευτεί μια ανταλλαγή χρέους-μετοχών ή ένα παρόμοιο κόλπο” εκτιμούν οι συντάκτες, σημειώνοντας ωστόσο ότι η μέθοδος αυτή αποκλείεται, όταν μιλάμε για ένα κράτος. Κατά συνέπεια, «το ελληνικό χρέος θα παραμείνει πρόβλημα μέχρι να αναδιαρθρωθεί», καταλήγουν.

Tο ταξίδι τόνων σκουπιδιών συνεχίζεται....



Δύο μήνες μετά την εκτεταμένη οικολογική καταστροφή που προκλήθηκε στο παράκτιο οικοσύστημα της Άνδρου από την αποκόλληση και κατολίσθηση παράνομης χωματερής, το ταξίδι τόνων σκουπιδιών συνεχίζεται. Μεγάλοι όγκοι πλαστικών έχουν φτάσει μέχρι τα κεντρικά Δωδεκάνησα, προκαλώντας ήδη τεράστια ρύπανση στα θαλάσσια οικοσυστήματα.

Δείτε ολόκληρο το δελτίο τύπου του ΙΘΠ Αρχιπέλαγος:



Δύο μήνες μετά, οι ιθύνοντες σιωπούν περιμένοντας ίσως τη θάλασσα να αναλάβει τη συγκομιδή και να απορροφήσει τον μεγαλύτερο όγκο των σκουπιδιών της χωματερής. 
Το Αρχιπέλαγος ενημέρωσε από την πρώτη στιγμή την Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, την Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου, τον αρμόδιο Εισαγγελέα Περιβάλλοντος - και πρόσφατα – τον Επίτροπο Περιβάλλοντος κ. Potoċnik και την Επίτροπο Θαλασσίων Υποθέσεων κα Δαμανάκη, ζητώντας την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης.


Ωστόσο, η βραδυπορία που έχουν επιδείξει μέχρι σήμερα όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Τόσο η συγκεκριμένη χωματερή (ο όγκος που αποκολλήθηκε εκτιμάται σε 200.000 κυβικά περίπου), όσο και πληθώρα άλλων που λειτουργούν παράνομα στις “πίσω αυλές” των νησιών συνιστούν τεράστια πηγή κινδύνου για τη δημόσια υγεία και μόνιμη πηγή ρύπανσης για τα θαλάσσια οικοσυστήματα του Αιγαίου.


Μαυρογιαλούροι και Τότε , Μαυρογιαλούροι και Τώρα !!!


Αλήθεια ...

ΤΙ ΑΛΛΑΞΕ ΟΤΑΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 2 ΧΡΟΝΙΑ,  Ο κ. Γ.ΓΛΥΝΟΣ  "ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΝΟΣ ΛΑΤΟΜEΙΟΥ ΣΤΟ ΚΟΡΘΙ ; !!!
Τώρα γιατί και τί θέλει , απο το δημοτικό του συμβούλιο στην Άνδρο ;!!!



Γιατί σήμερα ο δήμαρχος Άνδρου  κ.Γ.Γλυνός συμφωνεί για τις κατασκευή λατομείων στο Κόρθι της Άνδρου ... ενώ πριν 2 χρόνια ο ίδιος διαφωνούσε "κάθετα"  για την ίδια περιοχή;!

Γιατί κάποιο λατομείο με έγκριση περιβαλλοντικής μελέτης στο Κόρθι .. τότε του αρνήθηκε ώς  δήμαρχος του Κορθίου  κ.Γλυνέ να εγκατασταθεί στο Κόρθι , ενώ  τώρα στο ίδιο μέρος ,ζητάτε απο το συμβούλιο του Δήμου της Άνδρου να συνενέσει στη δημιουργεία όλων  των λατομείων στην Άνδρο; !

Μήπως άραγε , κάποιοι έφαγαν "ξύλο" απο τους κατοίκους της περιοχής του Κορθίου;!

Μήπως έπρεπε να γίνετε πρώτα δήμαρχος Άνδρου κ.δήμαρχε,  για να  ζητήσετε καθυστερημένα σήμερα .."λόγω  κρίσης συναινέσεις" ;!!

ΤΟΤΕ ΤΙ ΑΛΑΞΕ  ΑΠΟ ΤΟΤΕ  ΓΙΑ  ΝΕΑ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ  κ.ΓΛΥΝΕ; ! ..
.
ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ  ΤΑ 2 ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ (ΌΠΩΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ ΑΝΔΡΟΥ ΚΑΙ ΚΟΡΘΙΟΥ )... ΕΜΕΙΝΑΝ ΠΙΣΩ  ΓΙΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ; !!!





 Όσο για τα δικά μας ...

Μαυρογιαλούρους είχαμε πάντα ,
Μαυρογιαλούρο θέλαμε και τώρα  !!
Απλά 
Η Άνδρος μόνο οπισθοδρόμησε,
χωρίς "ούτε ένα" λατομείο,
με έργα πνοής "μισά",
και με πολλούς ανθρώπους χωρίς δουλειά !!.
Αλοίμονό μας και ο Θεός μαζί μας ...



Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΘΙΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΗ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΚΟΡΘΙΟΥ .. "ΩΣ ΕΚΜΙΣΘΩΤΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΩΣ ΜΙΣΘΩΤΗΣ" !!! ΣΕ ΠΟΙΟΝ;

nΔιαβάσαμε  στον προϋπολογισμό του δήμου  Άνδρου διαπιστώνωντας το παρακάτω τραγικό, αλλα και ταυτόχρονα ΥΠΟΠΤΟ για την πρώην δημοτική αρχή του Κορθίου Άνδρου.

Για την αποπεράτωση των επισκευών του Γυμναστηρίου Κορθίου Άνδρου, εκμισθωτής  είναι ο δήμος Κορθίου και μισθωτής ένας ιδιώτης ...

Όμως
Για την επισκευή του  γυμναστηρίου στο Κόρθι -ακούσατε - ακούσατε -... το κόστος δαπάνης ανέλαβε ο δήμος Κορθίου ώς "ο εκμισθωτής, αλλα παράλληλα και ώς  μισθωτής του γυμναστηρίου στο Κόρθι" σε ποσό που ανέρχεται μάλιστα στο  ύψος των 600.000 ευρώ (αν καλά ακούσαμε ) στην τελευταία δημοτική συνεδρίαση τις 31/11/2011 !!!

Κατα τα άλλα ....

ΓΙΑ ΤΟΝ κ.ΓΛΥΝΟ,  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗ  ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ   ΣΕ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ  ΜΕ STAGER;! 

Κόψτε τώρα την δαπάνη απο τον κωδικό  του Γυμναστηρίου  στο Κόρθι κ.δήμαρχε  και βάλτε να δουλέψουν  οι εργαζόμενους στη Βοήθεια στο Σπίτι ως stage !
Οι λαμογιές και οι  απάτες στα "κολλητάρια" του Κορθίου κάποια στιγμή έχουν και ένα τέλος... 

 

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Άλλοι " αντέδρασαν για 5 ευρω " και ο κ.δήμαρχος μας ζητά τα μαλλιοκέφαλά του για τα σκουπίδια του souko σε εποχή κρίσης" !!!


Υφιστάμεθα τις συνέπειες των σκουπιδιών στο νησί μας, παρόλο που άλλοι είναι  οι (κύριοι) υπεύθυνοι !!!
 ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ  ΕΜΕΙΣ ΤΑ "ΚΕΡΑΤΙΑΤΙΚΑ" ΤΗΣ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ ΑΛΛΩΝ;!!!

ΕΦ. ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΣΥΡΟΥ


 Την ίδια στιγμή ....
  "ΕΝΑ ΕΥΡΩ"ΑΝΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΜΑΣ ΖΗΤΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ  ΓΙΑ ΤΑ  ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΜΑΣ !!!

Στην Σύρο “Δεν Πληρώνουνούτε 5 ευρώ για το Νοσοκομείο 
Στην Άνδρο ζητάνε απ'  ΟΛΟΥΣ τα ” μαλλιοκέφαλά” τους, ακόμη και για τα σκουπίδια που "δεν" θα πετάμε ! 

"Δεν πληρώνουμε" στην Άνδρο και ζητάμε "μεταβλητή τιμολόγηση" στα σκουπίδια μας εδώ και τώρα !

Όσο για το νερό ;;..



"Οικονομικός εφιάλτης" θα γίνει τελικά , το κόστος της μεταφοράς των σκουπιδιών στην Άνδρο !!



Mας ετοιμάζουν αύξηση  τέλους "φωτιά" για τα σκουπίδια  "κατα 1 ευρώ ανα τετραγωνικό μέτρο τον χρόνο" λόγω του Souko !!!

  
Άνδρος: Σε οικονομικό εφιάλτη πιθανό να εξελιχτεί  το νέο  κοστολόγιο μεταφοράς των σκουπιδιών στην Άνδρο απο τους δημότες,  μόλις παραλάβουν την "τρελή" αύξηση του τέλους σκουπιδιών που αναλογούν σε κάθε τετραγωνικό κάθε Ανδριώτικης κατοικίας.

Παράδειγμα: 

Μία κατοικία στην Άνδρο 90 τ.μ. και  με μέτρο την ΔΕΗ,  θα κληθεί να πληρώσει ετησίως για τέλος σκουπιδιών στον δήμο  90 ευρώ ετησίως !!!! 

Και το πιό τραγικό; !!!
Στο κάθε νυκοκοιριό θα μας βάλουν να πληρώσουμε αναγκαστικά ολόκληρο το  υπέρογκο τέλος για τα σκουπίδια ... ακόμα και αν μένουμε στο νησί  3 φορές τον χρόνο !!!


Οπότε, τίποτε πιά δεν αποκλείεται, όσον αφορά την υπέρογκη αύξηση του τέλους  των σκουπιδιών στην Άνδρο, αφού γρήγορα θα δημιουργηθούν και οι πρώτες εντάσεις και ενστάσεις των δημοτών στον νέο δήμο του νησιού !!!



Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

AΛΗΘΕΙΑ . ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝΕ "ΤΑ ΣΥΜΙΚΤΑ" ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΥΤΥ Κ. ΓΛΥΝΕ ; !!!

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ ...

ΜΗΠΩΣ ΕΛΠΙΖΟΥΝ ΣΤΟ "ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΟΛΑ"  ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ  ... "ΘΑ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ" ΤΟΝ SOUKO;" !!!




Ερωτήματα

1- ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΗΜΕΡΗΣΙΟ "ΚΟΣΤΟΣ  ΤΟΥ ΣΟΥΚΟ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ;!!
2- ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝΕ "ΤΑ ΣΥΜΙΚΤΑ" ΔΕΜΑΤΑ;!!
3- ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ  ΜΙΑΣ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗΣ  ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΔΕΜΑΤΩΝ "EΚΤΟΣ ΑΝΔΡΟΥ" ;!!
4- ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ ΤΟ "ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟ ΚΕΡΔΟΣ" ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΟΥΚΟ;!! 
6-  ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ , Ο κ.ΣΟΥΚΟΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ "ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ;!!

7- ΧΩΡΙΣ ΧΥΤΥ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΤΟ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ THΣ ΑΝΔΡΟΥ;!!

Απάντηση απο την δημοτική αρχή της Άνδρου δεν ξέρει κανείς !!!
ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕNΑΣ ANΔΡΙΩΤΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ; !! 

 

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΩΣ "ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ" ή ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΝΙΑΙΟ ΔΗΜΟ !






Τελικά τί Ψηφίσαμε στην Άνδρο πριν λίγους μήνες ;!
Καλλικράτη ή "Χαλικράτη";;

- Τεράστια  έσοδα είναι απλήρωτα στον δήμο Άνδρου και τώρα θα αναγκαστούν να πιέσουν ασφυκτικά τους δημότες για την είσπραξη των παλαιών οφειλών...
- Απογραφή στην Άνδρο δεν έχουν κάνει έγκαιρα..
- Λεφτά για την μελέτη νέου ΧΥΤΥ για  το νησί δεν υπάρχουν, ενώ σε λίγο επαπειλούνται και πρόστιμα απο την Ε.Ε,  εξ αιτίας της αναυθυνότητα όλων των πρώην δημάρχων και επάρχου του νησιού επι 12 ολόκληρα χρόνια..
- Η Βοήθεια στο Σπίτι τελείωσε με τους εργαζόμενους να βρίσκονται  τυπικά σε απόλυση..
- Οι Εργολάβοι ακόμα δέν πληρώθηκαν..
- Τα Μεγάλα δήθεν έργα όπως οι Βιολογικοί και τα καταφύγια του Κορθίου και της Άνδρου, εχουν μείνει "μισά και απλήρωτα"..
- Νέες υπηρεσίες ο δήμος καθώς δείχνουν τα πράγματα , δύσκολα θα δημιουργήσει ο δήμος στο νησί μας..


Και σάν να μή φθάνει  το παραπάνω "χάλι"στο νησί μας ; 
Όλοι οι γιατροί της Άνδρου, ξέχασαν ακόμα και την ιατρική τους, αφού " βολεύτηκαν" στον δήμο και αφού όλο το σύστημα υγείας του νησιού  έχει αφεθεί στο έλεος  της προσωπικής αρπαχτής και της "ιδιωτική εκμετάλλευση" της υγείας , χωρίς επι σειρά ετών να κάνουν τίποτα!!
Μέσα σε όλα, έρχεται και η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους σε λίγο !!!

Με αέρα "κοπανιστό" και με 12 χρόνια κακοδιοίκηση , ανευθυνότητας και αδιαφορίας ... για ποιόν Καλλικράτη μιλάμε;!

 

 


ΙΣΟΤΙΜΕΣ "ΜΕΤΑΒΛΗΤΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ" ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ - ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ " ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ , ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ" !

Ι
"ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ, ΟΣΑ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ"
ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΣΑ ΘΕΛΟΥΝΕ, Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΟΥΚΟΣ !!!






Τι είναι το ΠΟΠ

Το σύστημα χρέωσης «Πληρώνω Όσο Πετάω» - ΠΟΠ- (επίσης γνωστό και ως μεταβλητή τιμολόγηση, μοναδιαία χρέωση ή διαφοροποιημένο σύστημα τιμολόγησης) στη διαχείριση αποβλήτων εφαρμόζει στην ουσία την αρχή «ο ρυπαίνων πληρώνει» με ένα δίκαιο τρόπο, χρεώνοντας τους πολίτες σύμφωνα με την ποσότητα των αποβλήτων που πραγματικά παράγουν.
Στην Ευρώπη, το κόστος της διαχείρισης των αποβλήτων στα παραδοσιακά προγράμματα διαχείρισης καλύπτεται από δημοτικά τέλη ή από εισφορές που καταβάλουν οι πολίτες μέσα σε λογαριασμούς άλλων υπηρεσιών όπως η ηλεκτροδότηση, ανεξάρτητα από την ποσότητα των αποβλήτων που παράγουν. 

Το κόστος συνήθως υπολογίζεται βάση του εμβαδού κατοικίας ή του αριθμού μελών ανά νοικοκυριό. Αυτός ο τρόπος χρηματοδότησης της διαχείρισης απορριμμάτων αδικεί τους πολίτες που  παράγουν λίγα απορρίμματα, είτε επειδή κάνουν ανακύκλωση – κομποστοποίηση, είτε επειδή δεν υπερκαταναλώνουν. 

Επίσης, επιτρέπει στους πολίτες να μην νοιάζονται ιδιαιτέρως για το πόσο καταναλώνουν, την ποσότητα σκουπιδιών που παράγουν και τις επιπτώσεις που προκαλούν στο περιβάλλον με τη συμπεριφορά τους.

Το σύστημα ΠΟΠ αντιμετωπίζει τις υπηρεσίες που σχετίζονται με τη διαχείριση αποβλήτων ακριβώς όπως αντιμετωπίζονται όλες οι άλλες υπηρεσίες, π.χ. η ηλεκτροδότηση, η ύδρευση και η τηλεπικοινωνία. 


Στα προγράμματα ΠΟΠ τα νοικοκυριά πληρώνουν ένα μεταβλητό χρηματικό ποσό ανάλογα με την ποσότητα αποβλήτων που παράγουν και τις αντίστοιχες παρεχόμενες υπηρεσίες που απαιτούνται για τη διαχείρισή τους.

Με δεδομένο ότι συστήματα ΠΟΠ έχουν ήδη εφαρμοστεί σε ποικίλες εκδοχές, σε διάφορες χώρες, οι βασικοί στόχοι της μεταβλητής χρέωσης των αποβλήτων μπορούν να συνοψιστούν στα εξής σημεία:
  1. Μείωση των αποβλήτων που οδηγούνται στους Χ.Υ.Τ.Υ. χωρίς να αυξηθούν οι ανάγκες διαχείρισης πέρα από την ανακύκλωση και την κομποστοποίηση.
  2. Μείωση της χρήσης πρώτων υλών, εξοικονομώντας φυσικούς πόρους μέσω της ανακύκλωσης – κομποστοποίησης.
  3. Δίκαιη χρέωση των πολιτών, όσον αφορά στη διαχείριση αποβλήτων.
  4. Βελτίωση της ενημέρωσης και ενεργοποίησης των πολιτών στα θέματα της προστασίας του περιβάλλοντος.
Πρωταρχικοί οδηγοί για την εισαγωγή ενός συστήματος ΠΟΠ είναι η ανάπτυξη στον τομέα της διαχείρισης των αποβλήτων από τις τοπικές αρχές. 

Ένα σύστημα ΠΟΠ μπορεί να εισαχθεί εύκολα σε ένα Δήμο αν υπάρχουν ήδη ολοκληρωμένες και λειτουργικές υποδομές για την ανακύκλωση. 
Επιπλέον, εάν εφαρμόζεται συμπληρωματικά η κομποστοποίηση, οι πολίτες αποδέχονται ευκολότερα τα συστήματα ΠΟΠ. 

Σημαντικό όμως είναι να ληφθεί υπόψη ο παράγοντας περιβάλλον και ταυτόχρονα η ισότητα στη μεταχείριση σε συνδυασμό με δίκαιες χρεώσεις στους πολίτες. 

Η γνώμη σας μετράει!!


Η Αλήθεια για τα Λατομεία της Άνδρου



Στην συνεδρίαση 14ης Απριλίου του Δημοτικού μας Συμβουλίου αναδείχθηκε ότι ένας από τους βασικούς λόγους που δεν προχώρησαν τα λιμάνια Χώρας και Κορθίου ήταν η έλλειψη λατομείου. Είναι δε γνωστό σε όλους ότι τα τελευταία χρόνια το λιμάνι του Γαυρίου λειτουργεί «κάτω από οριακές καταστάσεις», ενώ ταλαιπωρούνται ιδιαίτερα οι επαγγελματίες του Γαυρίου καθώς και όλο το οδικό δίκτυο του νησιού από τα βαρέα οχήματα που μεταφέρουν αδρανή υλικά.
Και όμως από το 2008 το νησί μας θα μπορούσε να έχει λατομείο!!!

Το 2008 η επιχείρηση ΑΦΟΙ Δ. ΠΕΤΣΑ ΑΕ πήρε έγκριση από το Νομαρχιακό Συμβούλιο για την ίδρυση λατομείου στην περιοχή του Κορθίου έχοντας όλες τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις. Κατά της ίδρυσης του λατομείου ήταν τότε ο Δήμαρχος Κορθίου και σημερινός Δήμαρχος Άνδρου κ. Γ. Γλυνός, ενώ αρνητικά ψήφισε στο Νομαρχιακό Συμβούλιο και ο τότε Έπαρχος και σήμερα Δημοτικός Σύμβουλος Ι. Μαλταμπές.


Ο Δήμος Κορθίου προσέφυγε κατά της απόφασης του Νομαρχιακού Συμβουλίου η οποία και ακυρώθηκε. Από τότε στο νησί μας ΔΕΝ υπάρχει λατομείο με γνωστές συνέπειες για τα δημόσια έργα, την λειτουργία του λιμανιού και γενικότερα της οικονομικής ζωής του νησιού.



Θα έπρεπε λοιπόν να αφήσουν το κήρυγμα περι αναγκαιότητας ύπαρξης των λατομείων οι κύριοι ΓΛΥΝΟΣ και ΜΑΛΤΑΜΠΕΣ γιατί αυτοί οι ίδιοι είναι που το 2008 γνωμοδότησαν αρνητικά για την ύπαρξη τους. Έτσι τα έργα των λιμανιών Χώρας και Κορθίου που εγκαινιάστηκαν το 2006 με την απόφαση αυτή βρήκαν τεράστια εμπόδια στην ομαλή εκτέλεση των εργασιών αποπεράτωσης τους, με αποτέλεσμα να μην έχουν ολοκληρωθεί ύστερα από 5 χρόνια τα δύο αυτά πολύ σημαντικά έργα για το νησί.


Στο ίδιο δημοτικό συμβούλιο ομόφωνα γνωμοδοτήσαμε για την λειτουργία 3 λατομείων στην περιοχή του κορθίου. Των επιχειρηματίων Ι.Εξαδάκτυλου, Δημ Β. Πέτσα και του Ι.Βαλμά.


Ας ελπίσουμε άμεσα να αρχίσουν να λειτουργούν ώστε να «ανακουφιστεί» το λιμάνι του Γαυρίου και να εκτελεστούν ομαλότερα τα ιδιωτικά και δημόσια έργα του Νησιού μας.

Τονίζουμε, ότι θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις και θα παρέμβουμε όποτε κριθεί απαραίτητο με μοναδικό γνώμονα την πρόοδο της Άνδρου.


Ανώνυμος Ανδριώτης 


 

ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ κ. ΓΛΥΝΕ ΝΑ ΕΝΟΧΛΟΥΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ , ΠΟΥ ΕΠΙ 12 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ " ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΝ ΣΤΗΝ ΧΑΔΑ "!!!



ΑΠΛΑ. ΕΠΙ 12 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ  ΣΤΗΝ  ΑΝΔΡΟ, ΚΑΠΟΙΟΥΣ "ΒΟΛΕΥΕ"  Ο ΧΑΔΑ ΚΑΙ Η  ΣΤΑΥΡΟΠΕΔΑΣ κ.ΓΛΥΝΕ !!!

ΜΗΠΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΖΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΧΑΛΙ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ  ;!!!

ΣΚΑΪ Player TV — ΣΚΑΪ (www.skai.gr)

ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΟΝ "SOUKO" ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΣΑΣ  ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ κ.ΓΛΥΝΕ .

ΠΑΝΤΩΣ ... ΟΧΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ !!!
 Θα μας βρείτε μπροστά ....