Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση - Κάρτα του Πολίτη ώρα μηδέν. Το νομοσχέδιο είναι επί θύραις!

Το προσχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση προβλέπει για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις επικοινωνία και συναλλαγές με το κράτος μέσω e-mail. Το προσχέδιο έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται σύντομα να κατατεθεί στη Βουλή από τον αρμόδιο υπουργό κ. Γ. Ραγκούση. Η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης αποτελεί έναν νόμο-πλαίσιο πάνω στον οποίο θα «χτιστεί» η μετα-ΚΕΠ εποχή για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Επικοινωνία και συναλλαγές με το κράτος θα γίνονται μέσω e-mail
 

Το νομοσχέδιο για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση έχει άμεση σχέση με την Κάρτα του Πολίτη.  

Πιο συγκεκριμένα, όπως κατ'επανάληψη έχουμε γράψει, η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση είναι η σπονδυλική στήλη και η Κάρτα του Πολίτη είναι το νευρικό σύστημα. 

Η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση είναι η ηλεκτρονική κλειδαριά με την οποία θα κλειδωθούν όλα τα δικαιώματα των πολιτών και η Κάρτα του Πολίτη είναι το κλειδί με το οποίο ο πολίτης θα... μπορεί να κάνει χρήση αυτών των δικαιωμάτων.
 
Η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς την Κάρτα του Πολίτη και η Κάρτα του Πολίτη είναι άχρηστη ...χωρίς την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση.  

Η Κάρτα του Πολίτη όμως δεν περιλαμβάνεται στο παρόν σχέδιο νόμου. 

Πρόκειται προφανώς για την στρατηγική της "σαλαμοποίησης" προκειμένου να αποπροσανατολισθούν οι αντιδρώντες στην Κάρτα του Πολίτη-Ηλεκτρονική Ταυτότητα. 
Όπως είχε δηλώσει ο αρμόδιος υπουργός, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, θα παρουσιαστεί "επιχειρησιακό σχέδιο" για την εισαγωγή της Κάρτας του Πολίτη.

 Ενώ στην χώρα μας ξεκινάει το χτίσιμο της ηλεκτρονικής φυλακής, ο Άγγλος Αναπληρωτής Πρωθυπουργός με υπερηφάνεια διακηρύσσει το γκρέμισμα της αντίστοιχης Αγγλικής φυλακής. Πιο συγκεκριμένα τον Μάρτιο του 2011 δήλωσε: "Η δική μας κυβέρνηση είναι αυτή που κατήργησε αυτό το πανάκριβο και αδιάκριτα προσβλητικό για τους πολίτες πρόγραμμα των ταυτοτήτων (βλ. Κάρτα του Πολίτη) και κατέστρεψε οριστικά τις βάσεις δεδομένων (βλ. Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση) και αποκατέστησε την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων (This is the government that abolished the expensive and intrusive Identity Cards, smashed the ID database and restored our civil liberties) 




Διαβάστε από την ιστοσελίδα της Βουλής το σχέδιο νόμου για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση καθώς και την αιτιολογική έκθεση που συνοδεύει τον νόμο: 
 
Επίσης διαβάστε την άποψή μας σχετικά με την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση όπως την είχαμε διατυπώσει, όταν εξαγγέλθηκε η πρόθεση κατάθεσης του νομοσχεδίου από τον αρμόδιο υπουργό, πριν περίπου ένα μήνα: Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση - Κάρτα του Πολίτη ώρα μηδέν. Το νομοσχέδιο είναι επί θύραις!

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Χωριά στο έλεος της απαξίωσης !!!

Στο συμβούλιο της 14ης Απριλίου συζητήθηκαν πολλά και σημαντικά θέματα. Εκτός των λατομείων, όπου το σχολιάσαμε σε προηγούμενο δελτίο τύπου, τέθηκε εκτός ημερησίας από την παράταξη μας το ζήτημα της αποκομιδής των σκουπιδιών σε ορισμένα χωριά, όπου λόγω της μορφολογίας, η αποκομιδή γίνεται με τη βοήθεια ζώων. 

Για παράδειγμα στο χωριό Στενιές, κάποιος που κατοικεί στο κέντρο του χωριού, πρέπει να διανύσει 800 μέτρα, ή να ανέβει 160 σκαλοπάτια, προκειμένου να πετάξει τα σκουπίδια του. Τα Αποίκια, τα Λειβάδια, η Βουρκωτή, τα Βραχνού, κ.α., είναι χωριά που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα. Δεδομένου, πως οι κάτοικοι πλέον που κατοικούν στα χωριά είναι στη πλειοψηφία τους υπερήλικες, η διαδικασία της αποκομιδής των σκουπιδιών, χωρίς την βοήθεια των ζώων, καθίσταται αδύνατη.

Θεωρούμε α π α ρ ά δ ε κ τ ο το γεγονός, ότι δεν έχει δώσει ακόμη λύση η Δημοτική Αρχή, σε ένα ζήτημα ουσίας που αφορά την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής, αυτών που με την παρουσία τους στηρίζουν τον τόπο τους δύσκολους χειμερινούς μήνες. Oι κάδοι απορριμμάτων απομακρύνθηκαν, τα συνεργεία αποκομιδής των σκουπιδιών δεν πληρώνονται πλέον και αποσύρθηκαν. 

Δεν είναι δυνατόν μία τόσο μικρή δαπάνη να μην έχει ακόμα εγκριθεί και να μην έχει βρεθεί τρόπος διάθεσης ενός τόσο μικρού, αλλά συγχρόνως απαραίτητου κονδυλίου, όταν μόνο ο “SOYKOS”θα μας στοιχίζει 3000 ευρώ ημερησίως!!!!!!!, (κάτι που θα το σχολιάσουμε στο εγγύς μέλλον).

Τα χωριά που είναι η ραχοκοκαλιά του νησιού μας, χρειάζονται στήριξη, τόσο σε αυτονόητα θέματα, όπως αυτό της αποκομιδής των σκουπιδιών, όσο και σε ζητήματα υποδομών.

Είναι λοιπόν επιβεβλημένο να δοθεί άμεση και οριστική λύση. Εμείς θα το τονίζουμε συνεχώς και θα παρακολουθούμε από κοντά την εξέλιξη του θέματος, μέχρι οριστικής διευθέτησης.

ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ - Γιατί "μόνο" στην Κ.Ε.Δ.Κ.Α. Κορθίου ; ! Οι άλλοι τί;

Δι@ύγεια  Άνδρου

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ "ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ KAI ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ" ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ, ΟΤΑΝ ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ "ΑΔΙΑΦΟΡΙΣΑΤΕ"!

 

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ ..ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ κ.ΔΗΜΑΡΧΕ ;!!  

 

Αφού καθώς είνα γνωστό, τρείς δήμαρχοι "αδράνησαν" τα 12 προηγούμενα χρόνια, έρχεται ξανά να μας  δουλέψει και συστηματικά για τα σκουπίδια και  για λόγους μάλλον εντυπώσεων ο νέος δήμαρχος της Άνδρου!!

  Εντυπώσεις,  για ένα νέο πιλοτικό πρόγμαμμα διαχείρισης σκουπιδιών  και μάλιστα καθώς λέει "για πρώτη φορά" στην Ελλάδα και την Άνδρο , όταν μάλιστα οι πάντες γνωρίζουν, οτι ο κ.Soukos το εφαρμόζει στον Μαραθόλακα της Μεσσηνίας προ πολλού ,  αλλά καθώς ακούγεται .. μάλλον ετοιμάζεται να αποχωρήσει απο εκεί !

Μάλιστα η δημοτική αρχή στην Καλαμάτα,  αν και έχουν πειστεί για το ποιοτικό μέρους της μονάδας, δεν τους καλύπτει -και κατά τα φαινόμενα όχι άδικα- το ποσοτικό μέρους του εγχειρήματος....

.. και κάτι άλλο !

Όσον για το αποτέλεσμα στην Άνδρο;

 Mάλλον η "τσέπη" μας και το πείραμα του δημάρχου θα τα δείξουν !!!

Περιμένουμε !!!


ΠΟΣΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ; !!

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Ξανανοίγει η παράνομη χωματερή της Άνδρου !!


πηγές: tvxs.gr,mavroprovatistes


Ξανανοίγει η παράνομη χωματερή της Άνδρου


Επαναλειτουργεί και πάλι η χωματερή της Άνδρου σύμφωνα με απόφαση της δημοτικής αρχής θεωρώντας την ως την μοναδική λύση για την καταλληλότερη διαχείριση των απορριμμάτων του νησιού μέχρις ότου να ολοκληρωθούν οι μελέτες και τα σχέδια για την κατασκευή του ΧΥΤΥ.

Μάλιστα τον περασμένο Φεβρουάριο σημειώθηκε κατολίσθηση στη παράνομη χωματερή του νησιού, με αποτέλεσμα τόνοι σκουπιδιών να πέσουν στη θάλασσα προκαλώντας μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή. Τα σκουπίδια έφτασαν σε όλο το κεντρικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα, μέχρι και τις ακτές της Ρόδου, ενώ όπως υποστηρίζουν μέλη της οργάνωσης «Αρχιπέλαγος», ο βυθός του Αιγαίου έχει υποστεί σημαντική μόλυνση.

«Μεγάλοι όγκοι πλαστικών έχουν φθάσει μέχρι και τα κεντρικά Δωδεκάνησα, προκαλώντας τεράστια ρύπανση. Με τους τελευταίους νοτιάδες τα σκουπίδια διασκορπίζονται σε όλη την παράκτια ζώνη του Αιγαίου», ανέφερε στην σχετική ανακοίνωση το «Αρχιπέλαγος».

«Η βραδυπορία που έχουν επιδείξει μέχρι σήμερα όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας για την αντιμετώπιση του προβλήματος».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το Ινστιτούτο ενημέρωσε τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος (οι οποίοι, σημειωτέον, δεν έχουν ακόμα επισκεφθεί τον χώρο), τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου, τον Εισαγγελέα Περιβάλλοντος και τους Επιτρόπους Αλιείας και Περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το Ινστιτούτο ενημέρωσε τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος (οι οποίοι, σημειωτέον, δεν έχουν ακόμα επισκεφθεί τον χώρο), τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου, τον Εισαγγελέα Περιβάλλοντος και τους Επιτρόπους Αλιείας και Περιβάλλοντος.

"ΤΡΟΜΟΣ" ΣΤΟ ΚΟΡΘΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΛΑΤΟΜΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ !

Σήμερα στο Μαρκόπουλο. Aύριο σ' εμάς.;;;





  Εάν γίνουν λατομεία στο Κόρθι ...
 
ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΤΟΥ ΚΟΡΘΙΟΥ ?
ΠΑΝΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΟΡΙΣΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΑ ΜΕΡΗ?
ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ !! 
ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΝ ΤΑ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΣΤΟ ΚΟΡΘΙ!
ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ! 
ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΙ! 
Η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ. ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΜΑΣ! 
ΣΤΗΝ ΛΑΤΟΜΙΚΗ ΖΩΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΠΟΥ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ ΖΩΩΝ!
ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΖΩΑ, ΤΑ ΜΕΛΙΣΣΙΑ ΜΑΣ κλπ? 
Η ΣΧΟΛΗ ΠΕΡΙΒΑΝΤΟΛΛΟΓΙΑΣ ΕΓΙΝΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ?
  ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΟΤΑΝ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ?
ΕΙΔΑΜΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ ! 
ΑΝΤΙΣΤΡΑΘΕΙΤΕ ΟΛΟΙ!! 
Η ΦΥΣΗ ΜΑΣ ΕΚΔΙΚΕΙΤΕ!!!!! 


Ένας Κορθιανός