Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜMΑΤΩΝ "ΘΗΣΕΑΣ"


Αξιότιμοι κύριοι,

Παρακολουθούμε με πολύ ενδιαφέρον την ανεξάρτητη εβδομαδιαία εφημερίδα σας και τα ομολογουμένως πολύ αξιόλογα, ενημερωμένα και επίκαιρα άρθρα σας.

Είναι φανερό ότι επιθυμείτε την πληρέστερη δυνατή και απόλυτα ακριβή ενημέρωσή των αναγνωστών σας, γι’αυτό και με την παρέμβασή μας αυτή θα θέλαμε να συμβάλλουμε στην προσπάθειά σας, κάνοντας ορισμένες, χρήσιμες πιστεύουμε, διευκρινίσεις σχετικά με το χθεσινό σας άρθρο με τίτλο «Εμπλοκή Σούκου στην Κερατέα».

Είναι αληθές ότι η εταιρεία του κου Σούκου έχει ασχοληθεί στο παρελθόν με πολλές και χρήσιμες εφευρέσεις που είχαν μεγάλη επιτυχία και εφαρμογές. Δεν έχει όμως ο κ. Σούκος ουδεμία σχέση με την πρίζα Schuko, όπως αναφέρετε, που ανακαλύφθηκε από τον Γερμανό Albert Büttner το 1926.

Είναι γεγονός ότι τελευταία εφεύρεση της Soukos Robots είναι το Σύστημα ψυχρής και οικολογικής επεξεργασίας απορριμμάτων. Ένα πιλοτικό πρώτο μηχάνημα μετά από σχετική συμφωνία με τον Δήμο Καλαμάτας, τοποθετήθηκε σε ειδικό χώρο, όπου, όπως σαφώς καθορίζεται από τη σχετική σύμβαση, έπρεπε να επεξεργάζεται 50 τόνους το 24ωρο και όχι 100 όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Παρά τις αντιξοότητες και τις δυσμενείς συνθήκες που αντιμετώπισε το σύστημα, τοποθετούμενο σε έναν εγκαταλελειμμένο ΧΑΔΑ, κατάφερε να ανταπεξέλθει σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό στις υποχρεώσεις για τις οποίες είχε δεσμευτεί. 

Οι δυσκολίες που είχε να αντιμετωπίσει ήταν σχετικές με την αδυναμία του Δήμου να παρέχει τις συμφωνημένες παροχές, όπως:
· Την αρπάγη εφοδιασμού του μηχανήματος με απορρίμματα,
· Τον συνεχή εφοδιασμό καυσίμου για τη λειτουργία της γεννήτριας,
· Την εξασφάλιση συνεχούς ροής απορριμμάτων κ.α.,
Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν το σύστημα, με υπαιτιότητα κυρίως του Δήμου, να παραμένει συχνά και για ώρες εκτός λειτουργίας.

Είναι αντιληπτό βέβαια ότι ορισμένα στελέχη του Δήμου Καλαμάτας δυσαρεστήθηκαν, διότι δεν αντιμετωπίστηκαν τα απορρίμματα του Δήμου στο σύνολό τους, που ξεπερνούν τους 120 τόνους ημερησίως. Οι δεσμεύσεις όμως που ανέλαβε η Soukos Robots εκπληρώθηκαν όλες. Από τα απορρίμματα που το σύστημα επεξεργάστηκε δεν προέκυψε υλικό προς ταφή, παρά μόνον ανακυκλώσιμα είδη, τα οποία όλα απεμακρύνθησαν από το χώρο προς διάφορους αγοραστές. Ο χώρος μετά το πέρας του τριμήνου παρεδόθη, ως είχε συμφωνηθεί, απόλυτα καθαρός. Όλα τα ανωτέρω τα βεβαιώνει και το «Πρακτικό της Επιτροπής Παρακολούθησης του Συστήματος», το οποίο είναι στη διάθεσή σας, έχει αρ. πρωτ. 3751/οικ/30-12-2010 και έχει συνταχθεί ευθύνη της Γενικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.


Άλλο σημείο του άρθρου σας, που πρέπει να διευκρινιστεί είναι, ότι ουδέποτε έγινε κάποια συμφωνία με τους Δήμους Ερμιόνης και Κρανιδίου. Αυτό που συνέβη ήταν ότι το σύστημα Soukos επεξεργάστηκε με επιτυχία ορισμένα δεματοποιημένα απορρίμματα που υπάρχουν στους εν λόγω Δήμους καθότι δεν έχουν βρει τον κατάλληλο χώρο, για να τα οδηγήσουν προς ταφή.

Είναι γεγονός ότι το πρώτο πιλοτικό μηχάνημα της εταιρείας εκπλήρωσε με επιτυχία το στόχο του και τώρα πλέον η Soukos Robots είναι σε θέση να κατασκευάσει νέα μηχανήματα, μεγαλύτερα και με πολύ αυξημένη δυνατότητα επεξεργασίας απορριμμάτων. Αυτός είναι και ο λόγος που την περίοδο αυτή, πολλοί Δήμοι εκδηλώνουν ζωηρό ενδιαφέρον να εξετάσουν το εν λόγω σύστημα και διαπιστώνοντας την αποδοτική του λειτουργία, επιθυμούν να κάνουν συμφωνίες με την Soukos Robots. Σε κάθε περίπτωση δε, πρέπει επίσης να διευκρινιστεί, ότι το σύστημα έχει ελεγχθεί από έγκριτους φορείς ως προς τις εκπομπές ρύπων και έχει διαπιστωθεί μηδενική επιβάρυνση του περιβάλλοντος. Η εφεύρεση είναι κατοχυρωμένη στον ΟΒΙ και διαθέτει Δήλωση CE.

Είμαστε βέβαιοι ότι, μετά την πιο πάνω ενημέρωση, θα αποκαταστήσετε την αλήθεια και θα συμβάλλετε στην ανάδειξη μίας Ελληνικής εφεύρεσης που θα πρέπει να υποστηριχθεί, γιατί μπορεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση του πολύ μεγάλου προβλήματος που σήμερα αντιμετωπίζει η χώρα μας και είναι αυτό της «Διαχείρισης των απορριμμάτων».

Σας ευχαριστώ και παραμένω πάντα πρόθυμος για διευκρινίσεις.


Με εκτίμηση,
SOUKOS ROBOTS ABEE

Κωνσταντίνος Σούκος
Πρόεδρος

Οικολόγοι Πράσινοι: Αντίθετοι με τη βία ως μέτρο επιβολής χωματερής

Με το παραπάνω θέμα ασχολήθηκε  η εφημερίδα «Το Βήμα», όπου σε ρεπορτάζ με τον τίτλο «Η μαφία πυρπόλησε το “πείραμα” της Καλαμάτας» φιλοξενεί δηλώσεις του δημάρχου Καλαμάτας Παν. Νίκα και του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας R
 

Αν και ο τρόπος που επιλέχθηκε από τη δημοτική Αρχή Καλαμάτας για τη διαχείριση των απορριμμάτων του δήμου μάς βρίσκει αντίθετους, ωστόσο, ο εμπρησμός των μηχανημάτων της εταιρείας "RAM" στη Μαραθόλακκα Καλαμάτας, αποτελούν άσκηση βίας, την οποίαν σε καμιά περίπτωση δεν επικροτούμε, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Οικολόγοι Πράσινοι, σχολιάζοντας την πρόσφατο κάψιμο της μονάδας.


«Όμως και η απαξίωση και η μη τήρηση εκ μέρους των δημοτικών Αρχών των υφισταμένων Οδηγιών της ΕΕ και των νόμων της Πολιτείας για τη διαχείριση τωπροτάσεν απορριμμάτων μας έχει υπερβεί κάθε όριο», με αποτέλεσμα «με τις εμμονές τους να οδηγούμαστε στην καταβολή υπέρογκων προστίμων», σημειώνουν συνεχίζοντας και προσθέτουν:


«Επισημαίνουμε, λοιπόν, με έμφαση ότι, στην οικολογικά και κοινωνικά συμβατή και αποδεκτή επίλυση "του γόρδιου δεσμού" των σκουπιδιών δεν συμβάλλουν οι κυρίαρχες ως τώρα επιλογές των αρμοδίων. Αντίθετα, οι επιλογές τους "πυροδοτούν" αντιδράσεις που τελικά αποβαίνουν εις βάρος ολόκληρης της κοινωνίας".


Και τι προτείνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι; 

Μείωση των παραγόμενων απορριμμάτων,  
επαναχρησιμοποίηση υλικών και προїόντων,  
διαλογή στην πηγή
ανακύκλωση, 
λιπασματοποίηση/κομποστοποίηση
υγειονομική ταφή υπολειμμάτων, των οποίων οι ποσότητες όπως και ο βαθμός επικινδυνότητας θα βαίνουν διαρκώς μειούμενες,  
ενημέρωση-ευαισθητοποίηση-συμμετοχή των δημοτών
κλείσιμο-αποκατάσταση των ΧΑΔΑ, 
ενιαίο πανελλαδικό κώδικα συλλογής των αστικών απορριμμάτων.

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

XΩΡΙΣ ΛΕΦΤΑ ΕΣΠΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ !!!


"Βόμβα" Αρναουτάκη για την απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ
"'Έχουμε πόλεμο και δεν το έχουν καταλάβει" Τα προαναφερόμενα δήλωσε στο Flashnews ο αιρετός περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και παράλληλα επεσήμανε οτι "αυτή τη στιγμή, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να απορροφήσουμε χρήματα από το ΕΣΠΑ.

Βλέπω όμως ότι υπάρχει μια καθυστέρηση εργολάβων και από πλευράς επίσης κάποιων δήμων της Κρήτης όπου δεν προχωρούν τα έργα.

Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι πρέπει να πέσει χρήμα στην αγορά. Η αγωνία όλων μας είναι πως θα απορροφήσουμε περισσότερα κονδύλια από το ΕΣΠΑ. 

Αν δεν προχωρήσουν οι εργολάβοι αλλά και οι δήμοι και να ξεμπλοκαριστούν οι διαδικασίες, τότε μοιραία δεν θα πιάσουμε το στόχο

Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» διέξοδος για ανέργους και ηλικιωμένους


Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» διέξοδος για ανέργους και ηλικιωμένους

Το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, ως υποστηρικτικό μέτρο σε ανέργους ή επαπειλούμενους από ανεργία, προκειμένου με την κατ’ οίκον παροχή βοήθειας στους μη αυτοεξυπηρετούμενους οικείους τους, να αποδεσμευτούν από τη φροντίδα τους και να μπορέσουν να επωφεληθούν από άλλα ενεργητικά μέτρα απασχόλησης (συμβουλευτική, κατάρτιση, προώθηση στην απασχόληση).

Τα παραπάνω διευκρινίζει με έγγραφο της το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λούκα Κατσέλη με αφορμή σχετική ερώτηση από τον βουλευτή της ΝΔ Μιχάλη Γιαννάκη.

Όπως τονίζει η υπουργός Εργασίας, λόγω των συγκεκριμένων κοινοτικών περιορισμών, δεν προβλέπονται ως «επιλέξιμες» για πληρωμή από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο οι περιπτώσεις παροχής των υπηρεσιών φροντίδας σε άτομα (εξυπηρετούμενους) που δεν πληρούν την προαναφερθείσα βασική προϋπόθεση (π.χ. τα μοναχικά άτομα ή τα άτομα που στον οικογενειακό τους περίγυρο δεν υπάρχουν πρόσωπα-ωφελούμενοι που να είναι άνεργοι ή επαπειλούμενοι από ανεργία και να συμμετέχουν σε ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης).

    Η υπουργός χαρακτηρίζει απαραίτητο, οι φορείς υλοποίησης του προγράμματος, οι οποίοι στην πλειονότητα τους είναι επιχειρήσεις της Αυτοδιοίκησης:

    * Να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο Πρόγραμμα βάσει της σχετικής προκήρυξης

    * Να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να εξεύρουν τον μεγαλύτερο αριθμό εξυπηρετούμενων οι οποίοι να ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές του θεσμικού και κανονιστικού πλαισίου της συγχρηματοδότησης και

    * Οι ωφελούμενοι οικείοι τους θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στη σχετική πρόσκληση.

«Η ένταξη του μεγαλύτερου δυνατού αριθμού εξυπηρετούμενων στο συγχρηματοδοτούμενο σκέλος της πράξης αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση τόσο για την κάλυψη του μισθοδοτικού κόστους των εργαζομένων για το 2011, όσο και για την εξοικονόμηση εθνικών πόρων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων», αναφέρει η υπουργός Εργασίας.

Οι ωφελούμενοι του προγράμματος- άνεργοι ή επαπειλούμενοι οικείοι- θα λάβουν τον τίτλο δικαιώματος (voucher) ύψους 2.000 ευρώ. Με βάση τους ισχύοντες κανονισμούς, προβλέπεται ότι η προκαταβολή προς τις δομές, έναντι του αριθμού των επιλέξιμων εξυπηρετούμενων, θα καταβληθεί εντός του τελευταίου τριμήνου του τρέχοντος έτους. Η υπουργός αναφέρει επίσης ότι «κατόπιν σχετικής συνεργασίας με το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, έχει εξασφαλιστεί η κάλυψη για το 2011 από εθνικούς πόρους του κόστους παροχής υπηρεσιών σε εξυπηρετούμενους που τυχόν δεν θα καλυφθούν από το συγχρηματοδοτούμενο σκέλος, καθώς και η κάλυψη των ίδιων δομών για τους πρώτους μήνες του 2012.

Ο βουλευτής της ΝΔ Μιχάλης Γιαννάκης έχει επισημάνει ότι η κοινωνική δομή «Βοήθεια στο σπίτι» οφείλει να αφορά κυρίως όσους δεν έχουν οικογένεια ή έχουν εγκαταλειφθεί από αυτήν. Έχει επίσης ζητήσει από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης να ανακαλέσει την κοινή υπουργική απόφαση που εξαιρεί χιλιάδες ηλικιωμένους και ΑμΕΑ από το πρόγραμμα και να προστατέψει τους ανθρώπους που στερούνται οικογένειας και έχουν ανάγκες τις υπηρεσίες του συγκεκριμένου προγράμματος.

Η ανεργία στους νέους θα πάει σύννεφο !!!



Ο Γ. ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΣΤΗΝ  ΝΕΤ - ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ...




Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Ή ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΧΡΕΟΣ Ή ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ !


ΤΟ "ΑΠΕΧΘΕΣ ΧΡΕΟΣ"


DeptOcracy 
Το πρώτο ελληνικό ντοκιμαντέρ για την κρίση - ΔΕΙΤΕ ΤΟ