Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Η Αλήθεια για τα Λατομεία της Άνδρου



Στην συνεδρίαση 14ης Απριλίου του Δημοτικού μας Συμβουλίου αναδείχθηκε ότι ένας από τους βασικούς λόγους που δεν προχώρησαν τα λιμάνια Χώρας και Κορθίου ήταν η έλλειψη λατομείου. Είναι δε γνωστό σε όλους ότι τα τελευταία χρόνια το λιμάνι του Γαυρίου λειτουργεί «κάτω από οριακές καταστάσεις», ενώ ταλαιπωρούνται ιδιαίτερα οι επαγγελματίες του Γαυρίου καθώς και όλο το οδικό δίκτυο του νησιού από τα βαρέα οχήματα που μεταφέρουν αδρανή υλικά.
Και όμως από το 2008 το νησί μας θα μπορούσε να έχει λατομείο!!!

Το 2008 η επιχείρηση ΑΦΟΙ Δ. ΠΕΤΣΑ ΑΕ πήρε έγκριση από το Νομαρχιακό Συμβούλιο για την ίδρυση λατομείου στην περιοχή του Κορθίου έχοντας όλες τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις. Κατά της ίδρυσης του λατομείου ήταν τότε ο Δήμαρχος Κορθίου και σημερινός Δήμαρχος Άνδρου κ. Γ. Γλυνός, ενώ αρνητικά ψήφισε στο Νομαρχιακό Συμβούλιο και ο τότε Έπαρχος και σήμερα Δημοτικός Σύμβουλος Ι. Μαλταμπές.


Ο Δήμος Κορθίου προσέφυγε κατά της απόφασης του Νομαρχιακού Συμβουλίου η οποία και ακυρώθηκε. Από τότε στο νησί μας ΔΕΝ υπάρχει λατομείο με γνωστές συνέπειες για τα δημόσια έργα, την λειτουργία του λιμανιού και γενικότερα της οικονομικής ζωής του νησιού.



Θα έπρεπε λοιπόν να αφήσουν το κήρυγμα περι αναγκαιότητας ύπαρξης των λατομείων οι κύριοι ΓΛΥΝΟΣ και ΜΑΛΤΑΜΠΕΣ γιατί αυτοί οι ίδιοι είναι που το 2008 γνωμοδότησαν αρνητικά για την ύπαρξη τους. Έτσι τα έργα των λιμανιών Χώρας και Κορθίου που εγκαινιάστηκαν το 2006 με την απόφαση αυτή βρήκαν τεράστια εμπόδια στην ομαλή εκτέλεση των εργασιών αποπεράτωσης τους, με αποτέλεσμα να μην έχουν ολοκληρωθεί ύστερα από 5 χρόνια τα δύο αυτά πολύ σημαντικά έργα για το νησί.


Στο ίδιο δημοτικό συμβούλιο ομόφωνα γνωμοδοτήσαμε για την λειτουργία 3 λατομείων στην περιοχή του κορθίου. Των επιχειρηματίων Ι.Εξαδάκτυλου, Δημ Β. Πέτσα και του Ι.Βαλμά.


Ας ελπίσουμε άμεσα να αρχίσουν να λειτουργούν ώστε να «ανακουφιστεί» το λιμάνι του Γαυρίου και να εκτελεστούν ομαλότερα τα ιδιωτικά και δημόσια έργα του Νησιού μας.

Τονίζουμε, ότι θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις και θα παρέμβουμε όποτε κριθεί απαραίτητο με μοναδικό γνώμονα την πρόοδο της Άνδρου.


Ανώνυμος Ανδριώτης 


 

1 σχόλιο:

niki είπε...

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΤΟΥ ΚΟΡΘΙΟΥ ? ΠΑΝΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΟΡΙΣΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΑ ΜΕΡΗ? ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ !! ΝΑ ΞΕΧΑΟΥΝ ΤΑ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΣΤΟ ΚΟΡΘΙ! ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ! ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΙ! Η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ. ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΜΑΣ! ΣΤΗΝ ΛΑΤΟΜΙΚΗ ΖΩΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΩΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΠΟΥ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ ΖΩΩΝ! ΤΙ ΘΞΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΖΩΑ, ΤΑ ΜΕΛΙΣΣΙΑ ΜΑΣ κλπ? Η ΣΧΟΛΗ ΠΕΡΙΒΑΝΤΟΛΛΟΓΙΑΣ ΕΓΙΝΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ? ΆΛΛΗ ΛΥΣΗ! ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΟΤΑΝ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ. ΕΙΔΑΜΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ ! ΑΝΤΙΣΤΡΑΘΕΙΤΕ ΟΛΟΙ!! Η ΦΥΣΗ ΜΑΣ ΕΚΔΙΚΕΙΤΕ!!!!!