Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Χωριά στο έλεος της απαξίωσης !!!

Στο συμβούλιο της 14ης Απριλίου συζητήθηκαν πολλά και σημαντικά θέματα. Εκτός των λατομείων, όπου το σχολιάσαμε σε προηγούμενο δελτίο τύπου, τέθηκε εκτός ημερησίας από την παράταξη μας το ζήτημα της αποκομιδής των σκουπιδιών σε ορισμένα χωριά, όπου λόγω της μορφολογίας, η αποκομιδή γίνεται με τη βοήθεια ζώων. 

Για παράδειγμα στο χωριό Στενιές, κάποιος που κατοικεί στο κέντρο του χωριού, πρέπει να διανύσει 800 μέτρα, ή να ανέβει 160 σκαλοπάτια, προκειμένου να πετάξει τα σκουπίδια του. Τα Αποίκια, τα Λειβάδια, η Βουρκωτή, τα Βραχνού, κ.α., είναι χωριά που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα. Δεδομένου, πως οι κάτοικοι πλέον που κατοικούν στα χωριά είναι στη πλειοψηφία τους υπερήλικες, η διαδικασία της αποκομιδής των σκουπιδιών, χωρίς την βοήθεια των ζώων, καθίσταται αδύνατη.

Θεωρούμε α π α ρ ά δ ε κ τ ο το γεγονός, ότι δεν έχει δώσει ακόμη λύση η Δημοτική Αρχή, σε ένα ζήτημα ουσίας που αφορά την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής, αυτών που με την παρουσία τους στηρίζουν τον τόπο τους δύσκολους χειμερινούς μήνες. Oι κάδοι απορριμμάτων απομακρύνθηκαν, τα συνεργεία αποκομιδής των σκουπιδιών δεν πληρώνονται πλέον και αποσύρθηκαν. 

Δεν είναι δυνατόν μία τόσο μικρή δαπάνη να μην έχει ακόμα εγκριθεί και να μην έχει βρεθεί τρόπος διάθεσης ενός τόσο μικρού, αλλά συγχρόνως απαραίτητου κονδυλίου, όταν μόνο ο “SOYKOS”θα μας στοιχίζει 3000 ευρώ ημερησίως!!!!!!!, (κάτι που θα το σχολιάσουμε στο εγγύς μέλλον).

Τα χωριά που είναι η ραχοκοκαλιά του νησιού μας, χρειάζονται στήριξη, τόσο σε αυτονόητα θέματα, όπως αυτό της αποκομιδής των σκουπιδιών, όσο και σε ζητήματα υποδομών.

Είναι λοιπόν επιβεβλημένο να δοθεί άμεση και οριστική λύση. Εμείς θα το τονίζουμε συνεχώς και θα παρακολουθούμε από κοντά την εξέλιξη του θέματος, μέχρι οριστικής διευθέτησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: