Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ κ. ΓΛΥΝΕ .ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ ΤΕΛΟΣ !!!

Εφ. "Κοινή Γνώμη" Συρου

Το υπουργείο Εσωτερικών γνωστοποίησε ότι σε περίπτωση που δε δοθεί λύση στο πρόβλημα μέχρι το τέλος του Ιουνίου, οι Δήμοι θα πρέπει να αναλάβουν τη μεταφορά των απορριμμάτων στην Αττική!

Εγκλωβισμένοι σε αδιέξοδα που δημιούργησαν οι ίδιοι, είναι αρκετοί από τους Δήμους των Κυκλάδων, όσον αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Μεγάλα νησιά όπως η Νάξος, η Τήνος, η Άνδρος, η Σαντορίνη κ.α. καλούνται να βάλουν λουκέτο στις παράνομες χωματερές τους (ΧΑΔΑ) έως τις 30/6/2011, ημερομηνία κατά την οποία εκπνέει η τελευταία προθεσμία που έχουν δώσει η Ε.Ε. και η Ελληνική Πολιτεία.

Ωστόσο, σε κανένα νησί δεν υπάρχει προοπτική άμεσης κατασκευής έργων διαχείρισης απορριμμάτων (ΧΥΤΑ, ΧΥΤΥ ή οτιδήποτε άλλο) και η λειτουργία των χωματερών μετά την παρέλευση της 30ης Ιουνίου θεωρείται αναγκαία.

Για την ώρα δεν υπάρχει πρόθεση να δοθεί νέα παράταση στη λειτουργία των χωματερών και το υπουργείο Εσωτερικών θέτει τους Δήμους προ των ευθυνών τους, ξεκαθαρίζοντας ότι οι ΧΑΔΑ θα κλείσουν υποχρεωτικά στις 30/6.

Σε περίπτωση μάλιστα που μέχρι τότε δεν έχει δοθεί λύση στη διαχείριση των απορριμμάτων – κάτι που θεωρείται εκ των προτέρων βέβαιο – οι Δήμοι θα κληθούν να αναλάβουν τη μεταφορά των απορριμμάτων τους στην Αττική!

 

ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ;;; !!

Κοινή Γνώμη


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να ήταν ικανοί όλοι οι άχρηστοι δήμαρχοι που ψηφίστηκαν.
Ασ' προσέχαμε κι' εμείς.
Τώρα "φίδια στον κόρφο" μας!

Ανώνυμος είπε...

Δεν βλεπω αλλη εφικτη λυση απο την Διαλογη στην πηγη, Ανακυκλωση , Οικιακη κομποστοποιηση και το υπολειμα δεματοποιση και μεταφορα στην Αττικη, η οποια αν εξεταστουν ολα τα δεδομενα μπορει και να ειναι πιο συμφερουσα απο την κατασκευη μοναδων ολοκληρωμενης διαχειρισης σε καθε νησι.

Η Ανδρος αυτη την στιγμη δεν εχει κατι σοβαρο να εξαγει, ε ας εξαγει τον συγχρονο πολιτισμο της.

ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΗΣ