Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Πότε εκπόνησαν " στρατηγική σχεδιασμό" για τα σκουπίδια όλοι οι δήμαρχοι της άνδρου και γιατί τώρα ...τρέχουν στο Σούκο !!


  ΑΧΡΗΣΤΟΙ τελικά έδειξαν πρακτικά ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ , στη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου τις 31/11/2011 , και όπως δείχνουν τα πράγματα , έχασαν τον "μπούσουλα" για τα σκουπίδια στην Άνδρο !!! 
Τότε για ποιές άμεσες λύσεις μας μιλάνε  στο "παρα 5"; !!


Η στρατηγική της διαχείρισης των σκουπιδιών στην Άνδρο,   που "άφησαν στο έλεος του θεού"  δήμαρχοι και πολίτες μαζί ,  βλέποντας μόνη την αρπαχτή τους!!

Πριν από οτιδήποτε άλλο, ο αρμόδιος φορέας διαχείρισης των απορριμμάτων στην Άνδρο θα έπρεπε να γνωρίζει την σύνθεση και την εποχικότητά τους (μιας και αναφερόμαστε σε τουριστικούς προορισμούς), να ιεραρχήσει τα απόβλητα με όρους βέλτιστης διαχείρισης και τελικά, να εκπονήσει το στρατηγικό σχέδιο διαχείρισης τους. 

 Η περιβαλλοντικά βέλτιστη στρατηγική διαχείρισης των απορριμμάτων κινείται από πάνω προς τα κάτω στην αντίστροφη πυραμίδα του . 

Βέλτιστη τεχνική είναι αυτή της αποτροπής δημιουργίας αποβλήτων (με δράσεις ενημέρωσης/ ευαισθητοποίησης του πληθυσμού), ενώ ως αναγκαία κρίνεται η τεχνική της υγειονομικής απόθεσης/ταφής.

Για τον διαχειριστή των αποβλήτων, οι τομείς προτεραιότητας πρέπει να είναι:
Ελαχιστοποίηση του όγκου και της ποιότητας των αποβλήτων. Βέλτιστες τεχνικές είναι η επαναχρησιμοποίηση φιαλών και δοχείων και η μείωση της χρήσης των μη-επαναχρησιμοποιούμενων συσκευασιών. Δράσεις ευαισθητοποίησης, ταυτόχρονα με διανομή επαναχρησιμοποιούμενων σακουλών από τα καταστήματα λιανικής και την τοπική αυτοδιοίκηση έχει αποδειχτεί ότι συμβάλλουν στην μείωση του όγκου των συσκευασιών στα απόβλητα. 

Ανακύκλωση. 

Η ανακύκλωση συμπεριλαμβάνει όλες εκείνες τις διεργασίες οι οποίες απαιτούνται ώστε τα απόβλητα να αξιοποιηθούν μερικώς ή ολικώς. 

Τα συστήματα ανακύκλωσης κατηγοριοποιούνται ως:
α) Επαναχρησιμοποίηση (χρήση του αποβλήτου ως έχει για την ίδια ή διαφορετική χρήση, π.χ. συσκευασίες αλουμινίου ή σιδηρούχα μέταλλα), β) Αναγέννηση (το απόβλητο, μετά από επεξεργασία, επιστρέφει στα αρχικά του χαρακτηριστικά, π.χ. χαρτί και χαρτόνια συσκευασίας), γ) Ανάκτηση (το απόβλητο, μετά από σημαντική επεξεργασία, διαχωρίζεται στα υλικά από τα οποία αποτελείται τα οποία και επαναχρησιμοποιούνται, π.χ. ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές που μετατρέπονται σε μέταλλα) και δ) Ενεργειακή αξιοποίηση (η χρήση αποβλήτων, μετά από επεξεργασία, ως καύσιμο είτε στην τσιμεντοβιομηχανία είτε για την παραγωγή ενέργειας είναι, υπό προϋποθέσεις, μία περιβαλλοντικά ενδεδειγμένη μέθοδος). 

Υγειονομική Απόθεση Υπολειμμάτων

Η απόθεση και η ταφή των μη-ανακυκλώσιμων υλικών πρέπει να γίνεται ακολουθώντας συγκεκριμένες πρακτικές που λαμβάνουν υπόψη τα φυσικά χαρακτηριστικά των υπολειμμάτων. 

ΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΚΑΝΑΝ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ ΤΡΕΙΣ  ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΕΠΙ 12 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ  ;

AΠΛΑ  ΕΝΑ  Τ-Ι-Π-Ο-Τ-Α  ΚΑΙ  ΜΙΣΟ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: